Önismereti és élményterápiás kisfilm-készítő műhely 

Gyermekvédelmi intézményekben indítottunk Önismereti és kisfilm-készítő műhelyek, ahol mentálhigiénés és filmes szakemberek segítik a gyerekek alkozói munkáját. Filmeikkel számos díjakat besöpörve.

Rólunk írták:

NLCafé -“Előfordult, hogy valamelyik jelenet feltépett egy sebet a múltból” – krízishelyzetben lévő gyerekekkel forgattak a filmesek

RTL Klub - Házon Kívül: Hogyan ejtik rabul az okostelefonok a gyerekeinket

 

 


Sziget fesztivál

 

2001-ben voltunk jelen először  önkénteseinkkel és azóta minden évben megtalálhatóak vagyunk programjainkkal. Itt ünnepelte az egyesületünk a 10. születésnapját is. Sátrunkban minden évben más, más programokkal várjuk a vendégeket. Ilyenek például a crazy fodrászatunk, a drogtotó és a testfestés, vagy az olvasós sarkunk.  A program lényege: A fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy a szórakozáshoz nem kell a drognak társulnia. A RENDKÍVÜLI ÉLMÉNYEKET NE DROGFOGYASZTÁSBAN KERESSÉK. 


Te is filmes vagy - Országos Drogprevenciós kisfilm-készítő versenyek

 2010 óta kerül megrendezésre ez a programunk, reményeink szerint lesz folytatás. Minden alkalommal remek pályaművek érkeztek be a fiataloktól. Az évek során a drogprevezció mellett, más fontos témákat is körbejártak a fiatal filmesek. Ilyenek, például a biztonságos internethasználat, a bűnmegelőzés és más függőségek megelőzése is.

 

Programunkról írták:

10.kerkult.hu - "Életrevaló Prevenció"

TV10 - Bűnmegelőzés

10.kerkult.hu - "Mert minden, ami él, életrevaló"


Szülői és hozzátartozói támogató csoport

A Kisfilmműhelyünk részét képezi. Fontosnak tartottuk, hogy ne csupán a gyermekeknek nyújtsunk segítséget és támogatás, hanem a szülőknek, nevelőknek is. 


Civil rádió

1999 óta működünk együtt , azóta három műsorunk indult el és azóta is fut. A Szociopanoráma, a Tér és a Hétpecsét. Több alkalommal is bekapcsolódtak a Kreativ csoportunk önkéntesei a munkába.

http://www.civilradio.hu/musorok.php


Szeptemberfeszt,  Kőbányai Szent László napok,  Kőbányai Rendvédelmi nap

 

Már több ilyen rendezvényen is részt vettünk önkénteseinkkel. Mivel itt egy teljesen más korosztállyal kellett foglalkoznunk, mint azt megszokhattuk a Sziget fesztiválon, ehhez igazitottuk a programjainkat.  Gyermek játékokkal, arcfestéssel készültünk a kicsiknek. A szülőknek pedig Drog-Totóval és kiadványokkal.


Freak Out - Életrevaló Kreatív Csoport

 

Az Életrevaló Egyesület önkéntes fiataljainak kezdeményezése. Filmezéssel, rádiózással, fotózással foglalkoznak. Már több kiállitásuk is volt a város különböző pontjain. Programjaink levezetésében is sokat segédkeznek. Bővebb információkat róluk a blogjukon, vagy a facebook oldalukon találhat.

http://kreativcsoport.tumblr.com/

http://www.facebook.com/EletrevaloKreativCsoportFreAkOUt


Ezek csupán az egyesület főbb programjai. Bővebb bemutatás itt olvasható.