Mivel foglalkozunk?

Önismereti Filmes Műhely

 

Gyermekvédelmi intézményekben indítunk Önismereti és Kisfilm-készítő Műhelyeket, ahol mentálhigiénés és filmes szakemberek segítik a gyerekek alkotói munkáját. A gyerekek filmjeikkel számos díjakat besöpörtek már.

 

Rólunk írták:

NLCafé -“Előfordult, hogy valamelyik jelenet feltépett egy sebet a múltból” – krízishelyzetben lévő gyerekekkel forgattak a filmesek

RTL Klub - Házon Kívül: Hogyan ejtik rabul az okos telefonok a gyerekeinket

 

 


Sziget fesztivál

 

Sátrunkban minden évben más, más programokkal várjuk a vendégeket. Ilyenek például a crazy fodrászatunk, a drogtotó és a testfestés, vagy az olvasós sarkunk.  A program lényege: A fiatalok figyelmét felhívni arra, hogy a szórakozáshoz nem kell a drognak társulnia. 2001-ben voltunk jelen először  önkénteseinkkel és azóta minden évben megtalálhatóak vagyunk programjainkkal. Itt ünnepelte az egyesületünk a 10. születésnapját is.


Te is filmes vagy - Országos Kisfilm-készítő verseny

 

Az évek során a drogprevenció mellett, más fontos témákat is körbejártak a fiatal filmesek. Ilyenek, például a biztonságos internethasználat, a bűnmegelőzés és más függőségek megelőzése is. 2010 óta kerül megrendezésre ez a programunk, reményeink szerint lesz folytatás. Minden alkalommal remek pályaművek érkeztek be a fiataloktól. 

 

Programunkról írták:

10.kerkult.hu - "Életrevaló Prevenció"

TV10 - Bűnmegelőzés

10.kerkult.hu - "Mert minden, ami él, életrevaló"


Szülői és hozzátartozói támogató csoport

 

A Kisfilmműhelyünk részét képezi. Fontosnak tartottuk, hogy ne csupán a gyermekeknek nyújtsunk segítséget és támogatás, hanem a szülőknek, nevelőknek is. 


Rádióműsorunk a Cilvil Rádióban

 

1999 óta működünk együtt, azóta három műsorunk indult el és azóta is futott: Szociopanoráma, a Tér és a Hétpecsét. 

 

http://www.civilradio.hu/musorok.php


Rendezvényekre kitelepülés 

 

Már több ilyen alkalmon is részt vettünk önkénteseinkkel. Mivel itt általában más korosztállyal foglalkoznunk, mint azt megszokhattuk a Sziget fesztiválon, ehhez igazítottuk a programjainkat.  Gyermek játékokkal, arcfestéssel készültünk a kicsiknek. A szülőknek pedig Drog-Totóval és kiadványokkal.