Kisfilmverseny 2017


Az Életrevaló Karitatív Egyesület a Belügyminisztérium támogatásával a

VII. Országos kisfilm-készítő versenyt hirdeti meg
24 éven aluli fiatalok körében
téma:„Bűnmegelőzés”

A pályázat kiírási ideje: 2017. 05. 01.
Nevezési határidő és az alkotások beérkezési határideje: 2017. 07.30
Filmek beérkezési határideje: 2017. 07.30. 23:59

Díjak: Ajándék utalvány
1. helyezett (50000 Ft értékben)
2. helyezett (35000 Ft értékben)
3. helyezett: (15000 Ft értékben)

 

Egy kategóriában:
Te is filmes vagy! – maximum 5 perces kisfilmek kategória.
Téma: Pályázatunkban azt várjuk, hogy fogalmazzátok meg hatásosan, hogyan lehet biztonságban élni. Mit tehet az egyén annak érdekében, hogy se áldozat, se elkövető ne legyen. Hogyan éljen, hogy leginkább szolgálja a saját maga és a környezetében élők mindennapi biztonságát. 
Milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, hol vannak a választási lehetőségek/kötelezettségek mindehhez? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy teljes biztonságos életet tudjatok élni? A filmben kritikusan mutassátok meg az életünket meghatározó különböző szabályok be nem tartásából fakadó hátrányokat, negatív következményeket. Az internet használat biztonsági kritériumok, a különféle függőségek, a társas kapcsolatok során megjelenő agresszió (iskolai- családon belüli erőszak), a magántulajdon tisztelete, a törvények ismerete, betartása mind témája lehet az alkotásoknak. Mindezt a bűnmegelőzés szemszögéből megjelenítve a kisfilmben. 
A technika:
A film maximum 5 perces lehet.
A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és filmezz azzal! Technikai korlátozás sincs.

Hogyan nevezhetsz: 
Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen, vagy az Életrevaló Egyesület Facebook oldalán üzenetben. Nevezési lapot, és felhasználói szerződést az Internetről letöltheted, illetve jelölj a Facebookon: Életrevaló Egyesület.

A pályázatot az alábbi kétféle módon adhatod be:
1.) elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és a felhasználói szerződést, majd mindkét dokumentumot együtt küldd el az Életrevaló Egyesület postacímére, és jelezd email-en is az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen,vagy Facebookon, hogy postára adtad a filmet! Beérkezési határidő 2017.07.30!
2.) Kérjük, hogy a filmedet töltsd fel videómegosztóra, vagy a Facebook oldalra, és a feltöltött filmed linkjét küldd el emailen, vagy Facebook oldalon keresztül. A nevezési lapot pedig kitöltve, aláírva szkenneld be, és küldd el nekünk emailben a film linkjével együtt. A pályázatott benyújtottnak tekintjük, ha digitálisan beérkezik a nevezési lap, a felhasználói szerződés és a film linkje.
Postacímünk:
Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.
Az Életrevaló Egyesület honlapján http://www.eletrevaloegyesulet.jimdo.com
továbbá FB profilján keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást. FB közösségi oldalunkon naponta konzultációt tartunk.
További információkat a következő honlapokon találsz: 
http://eletrevaloegyesulet.jimdo.com/
www.facebook.com/ Életrevaló Egyesület

Pályázók köre
24 év alatti fiatalok.
Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan, műhelyi háttérrel dolgozó alkotók, oktatási intézményektől függetlenül, vagy iskolai, nevelőotthoni szakkörök, műhelyek, intézmények (büntetés végrehajtás, gyermekvédelem alap- és szakellátás) háttér támogatásával. Készülhetnek az alkotások családi, közösségi, programként, vagy spontán szerveződő kreatív csoportokban, esetleg egyéni alkotásokként.

A célcsoport és üzenet 
Az alkotás a saját korosztály részére tartalmazzon információkat, üzeneteket. A humor finom közvetítő eszköz lehet a nehéznek tűnő témákban is. Milyen értelmes eszközöket, ötleteket képzel el az alkotó maguknak és a következő generációknak a biztonság megteremtésére, az áldozattá válás, vagy az elkövetővé válás megelőzése 
Kérjük, figyeljen arra, hogy alkotása tartalma, és formája ne legyen:

• elrettentés módszerével élő,
• másolat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot sértő),
• hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú, 
• harmadik személy szerzői jogait sértő,
• faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó,
• egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító,
• bűncselekményre felbujtó,
• védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő,
• tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

Díjazással kapcsolatos információk

A témaválasztás és a kivitelezés szabadon választott. A 3 legjobb alkotás az összes beküldött pályázatból kerül kiválasztásra.
Nyertes pályázatok díjazása: Az alkotások értékelését 2016. 08.10-ig szakmai zsűri végzi, és a legjobbakat díjazásban részesítjük.

Díjak: Ajándék utalvány
1. helyezett (50000 Ft értékben)
2. helyezett (35000 Ft értékben)
3. helyezett: (15000 Ft értékben)

Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás: 
az Életrevaló Egyesület szakmai napjának keretében lesz, 2017. augusztus 24-én lesz.

 

 

Pályázatot koordináló szakértő: Preszl Éva
További kérdésekkel fordulj szakértőnkhöz!
06-70-3891535, www.facebook.com/ Életrevaló Egyesület,www.facebook.com/ Preszl Éva , eletrevalo.egyesulet@hotmail.com

Write a comment

Comments: 13