Az Életrevaló Karitatív Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a VI. Országos kisfilm-készítő versenyt hirdeti meg

 12-26 éves fiatalok körében

„Függőségek megelőzése”

 

A pályázat kiírási ideje: 2016. 02. 12.

Nevezési határidő és az alkotások beérkezési határideje: 2016. 03.15

Filmek beérkezési határideje: 2016.03.15. 24 óra

Díjak: 

1.helyezett - Ajándék utalvány 50.000 Ft értékben

2.helyezett - Ajándék utalvány 20.000 Ft értékben

3.helyezett - Ajándék utalvány 10.000 Ft értékben

 

Egy kategóriában:

Te is filmes vagy! – maximum 5 perces kisfilmek kategória.

Téma: Pályázatunkban azt várjuk, hogy fogalmazzátok meg hatásosan, hogyan lehet egészségesen élni. Milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy teljes biztonsággal egészséges életet tudjatok élni? Filmekben kritikával élhettek a játékfüggőséggel, NET- és egyéb függőséggel, a dohányzással, a mértéktelen alkoholfogyasztással, kábítószer használattal kapcsolatos életvitellel szemben, mindezen viselkedés és szerfüggőség megelőzésének lehetőségeit kiemelve.

A technika:

A film maximum 5 perces lehet.

A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és filmezz azzal! Technikai korlátozás sincs.

 

 

Hogyan nevezhetsz: 

Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az  eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen, vagy az Életrevaló Egyesület Facebook oldalán üzenetben. Nevezési lapot, és felhasználói szerződést az Internetről letöltheted, illetve jelölj a Facebookon: Életrevaló Egyesület. 

 

 

A pályázatot az alábbi két féle módon adhatod be:

1.) elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot,  majd mindkét dokumentumot együtt küldd el az Életrevaló Egyesület postacímére, és jelezd email-en is az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen, hogy postára adtad a filmet! Beérkezési határidő 2016.03.15!

2.) Kérjük, hogy a filmedet töltsd fel video megosztóra, vagy a Facebook odalra, és a feltöltött filmed linkjét küldd el emailen, vagy Facebook oldalon keresztül.  A nevezési lapot pedig kitöltve, aláírva szkenneld be, és küldd el nekünk emailben a film linkjével együtt. A pályázatott benyújtottnak tekintjük, ha digitálisan beérkezik a nevezési lap és a film linkje.

Postacímünk:

Életrevaló Egyesület

1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

Az Életrevaló Egyesület honlapján http://www.eletrevaloegyesulet.jimdo.com

 továbbá FB profilján keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást. FB közösségi oldalunkon naponta konzultációt tartunk.

További információkat a következő honlapokon találsz: 

http://eletrevaloegyesulet.jimdo.com/

www.facebook.com/ Életrevaló Egyesület

 

Pályázók köre

 

10 és 26 év közötti fiatalok.

Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan, műhelyi háttérrel dolgozó alkotók, oktatási intézményektől függetlenül, vagy iskolai, nevelőotthoni szakkörök, műhelyek, intézmények (büntetés végrehajtás, gyermekvédelem alap- és szakellátás) háttértámogatásával. Készülhetnek az alkotások családi, közösségi, programként, vagy spontán szerveződő kreatív csoportokban, esetleg egyéni alkotásokként. 

 

A célcsoport és üzenet

 

Az alkotás a saját korosztály részére tartalmazzon információkat, üzeneteket. A humor finom közvetítő eszköz lehet a nehéznek tűnő témákban is. Milyen értelmes célokkal, tevékenységekkel kitöltött életet képzel el az alkotó maguknak és a következő generációknak?

Kérjük, figyeljen arra, hogy alkotása tartalma, és formája ne legyen:

másolat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot sértő),

hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú, 

harmadik személy szerzői jogait sértő,

faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó,

egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító,

bűncselekményre felbujtó,

védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő,

tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

 

Díjazással kapcsolatos információk

 

A témaválasztás és a kivitelezés szabadon választott. A 3 legjobb alkotás az összes beküldött pályázatból kerül kiválasztásra.

 

Nyertes pályázatok díjazása: Az alkotások értékelését 2016. 03.17-ig szakmai zsűri végzi, és a legjobbakat díjazásban részesítjük.

 

 

 

Ünnepélyes eredményhirdetés, díjátadás: 

az Életrevaló Egyesület szakmai napjának keretében lesz,  2016.03.19. 13 órai kezdettel 

Danubius Hotel Gellért 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

 

 

Pályázatot koordináló szakértő: Preszl Éva

Továbbii kérdésekkel fordulj szakértőnkhöz!

06-70-3891535, www.facebook.com/ Életrevaló Egyesület, eletrevalo.egyesulet@hotmail.com

 

Write a comment

Comments: 5