az Országos tehetségkutató kisfilm versenyt

Pályázati kiírás

 

 

A program lebonyolítója az Emberi Erőforrások Minisztériuma – az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával az

Életrevaló Karitatív Egyesület, 

a „2012-13. tanévben megrendezendő művészeti versenyek támogatása” című programban

 

meghirdeti

 

2013. május 2-vel

 

az Országos tehetségkutató kisfilm versenyt 

20 éven aluli közoktatási intézményekben tanuló fiatalok, műhelyek, alkotócsoportok részére 

 

Kategória:

Tehetség” - Műhelyek, iskolák, oktatási intézmények közösségei, egyéni alkotók maximum 10 perces drogprevenciós kisfilmek kategória.

 

Ki pályázhat: A programra oktatási intézmények filmes szakkörein, műhelyein, média szakos tanulóin kívül minden a filmkészítés iránt érdeklődő 20 év alatti közoktatási intézményben tanuló fiatal pályázhat.

 

Téma:

Alternatívák az egészséges életmódra vonatkozóan. Te mit fogsz majd mondani másoknak, miért ne kábítószerezzenek? Miért ne fogyasszanak mértéktelenül alkoholt? Miért nem jó dohányozni? Hogyan kerüljék el a net, alkohol, szerencsejáték, munka, kapcsolat… függővé válást? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit tudsz tenni, hogy teljes biztonsággal, egészséges életet tudj élni? Milyen életet szeretnél magadnak, és a következő generációknak? Milyen értelmes célokkal, tevékenységekkel kitöltött életet képzeltek el magatoknak és a következő generációknak.

Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles legyen! Olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.

Mutassatok példát arra is, hogy hová, és hogyan lehet segítségért fordulni! Fogalmazzatok meg pozitív üzeneteket a filmekben!

 

A technika:

A film maximum 10 perces lehet. Hosszabb filmet nem fogadunk be a versenybe.

A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, zenés klip, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. Olyan alkotók, alkotócsoportok jelentkezését várjuk, akik már szereztek minimális tapasztalatokat a filmkészítésben. Iskolai filmes műhelyektől, média műhelyektől, továbbá egyéni alkotóktól is várunk alkotásokat.Fontos, hogy megfelelő koncepcióval, tartalommal, és technikai kivitelezéssel készült alkotásokkal pályázzanak a résztvevők.

Nevezési határidő: 2013. június 20.

Filmek beérkezési határideje: 2013. június 20.

 

Hogyan nevezhetsz:

Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod azeletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen. Feltétlenül jelezd, hogy a „Tehetség” pályázatra jelentkezel. Mi nevezési lapot, és felhasználói szerződést küldünk neked. (Nevezési lapot, és felhasználói szerződést az Internetről is letöltheted.)

Az elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és a felhasználói szerződést, majd mindhárom dokumentumot együtt küldd el az Életrevaló Egyesület postacímére, és jelezd email-en is az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen, hogy postára adtad a filmet!

A filmedet töltsd fel video megosztóra is, és a feltöltött filmed linkjét küldd el emailen. Így ha sérülten érkezik a DVD, akkor sem kerül hátrányba a filmed, biztosan időben odaér a zsűri elé.

Az Életrevaló Egyesület más pályázataira beadott filmekkel erre a pályázatra nem lehet pályázni.

 

Postacímünk:

Életrevaló Egyesület

1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

 

 

Kérjük, hogy olyan email címet adjatok meg, amit rendszeresen figyeltek, mivel e-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását és a filmek beérkezését is.

 

Keress bennünket az Életrevaló Egyesület közösségi oldalán! (fb.com/ Életrevaló Egyesület)

 

 

Nyertes pályázatok díjazása: Tárgynyeremények, valamint a legjobb beérkezőalkotásokat készítők az elkövetkező 5 évben megbízásokat kapnak az Életrevaló Egyesület klipjeinek, spotoknak elkészítésére.

 

 

A legjobb filmeket oktatási célokra is felhasználják a szervezők és a megbízó, ezért szerződést kötünk az

Az Életrevaló Egyesület honlapjain (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá az Origó oldalán egy drogprevenciós kisfilm gyűjteménybe is felkerülnek a filmek.

 

Értékelés: A film-pályázatokat 2013. június 22-ig értékeli a zsűri.

Eredményhirdetés: Várhatóan 2013. június 29-én lesz Budapesten.

Az Életrevaló Egyesület honlapján (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá FB profilján, emailen keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást.


Információ a szerződéstervezetről
:

Szerződés tervezetet emailen eljuttatjuk a pályázókhoz legkésőbb 2013. június 20 délig.

Azokkal a pályázókkal, akinek a filmjét kiemelkedőnek értékelte a zsűri, helyezéstől függetlenül, a szervezők szerződést kötnek a filmvetítési jogokra

 

A filmben szereplő zenei és képi anyagok jogtisztaságáért a szerző felel!

Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:

  • ·         másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
  • ·         társadalomra veszélyes
  • ·         hatályos magyar jogszabályba, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
  • ·         az Életrevaló Egyesület, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatók, és együttműködő partnereink érdekeit sértő
  • ·         harmadik személy szerzői jogait sértő
  • ·         faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó
  • ·         egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
  • ·         bűncselekményre felbujtó
  • ·         védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
  • ·         tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel fordulj az Életrevaló Egyesület vezetőjéhez: Preszl Éva,
eletrevalo.egyesulet@hotmail.com , +36703891535

További információkat a következő honlapokon találsz: 
http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu
http://eletrevaloegyesulet.jimdo.com/

 

 

Write a comment

Comments: 0